سازه‌های فولادی: ساختاری مقاوم و کارآمد

سازه فولادی نوعی سازه است که مصالح اصلی آن از فولاد تشکیل شده و برای تحمل نیروها و انتقال آن‌ها به کار می‌رود. این نوع سازه‌ها به دلیل استحکام بالا، وزن سبک و سرعت در ساخت، در بسیاری از پروژه‌های ساختمانی و عمرانی مورد استفاده قرار می‌گیرند. اتصالاتی که در سازه‌های فولادی به کار می روند، معمولاً از نوع جوشی، پرچی یا پیچ هستند.

مزایای سازه‌های فولادی در صنعت ساختمان‌سازی

از جمله مزایای اسکلت فلزی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

انواع سازه‌های فولادی و کاربرد آن‌ها

این سازه ها به سه دسته اصلی تقسیم می‌شوند:

  1. سازه‌های قاب‌بندی شده: این نوع سازه‌ها شامل مجموعه‌ای از اعضای محوری، خمشی یا محوری خمشی هستند.
  2. سازه‌های پوسته‌ای: این سازه‌ها برای نگهداری مایعات و گازها طراحی شده‌اند و نیروی محوری حاکم بر آن‌هاست.
  3. سازه‌های معلق: در این نوع سازه‌ها، نیروی کششی غالب است.

در عمران، سازه‌های فولادی معمولاً به سازه‌های قاب‌بندی شده اشاره دارند و نقش قاب در ساختمان، انتقال بارهای مرده، بار زنده، زلزله و بار برف از سازه به پی می‌باشد و پایداری کلی سازه را حفظ می‌کند.

مشخصات فنی

در حال حاضر، فولاد یکی از مهم‌ترین مصالح برای ساخت ساختمان‌ها، پل‌ها و سایر سازه‌های ثابت است. مقاومت فولاد (تنش تسلیم) مورد استفاده در بازه ۲۴۰۰ تا ۷۰۰۰ kg/cm² است که برای ساختمان‌های معمولی از فولاد با مقاومت ۲۴۰۰ kg/cm² که به آن فولاد نرمه گفته می‌شود، استفاده می‌گردد. برای ساخت سازه‌های ساختمانی بیشتر از پروفیل‌های نورد شده استفاده می‌ شود و اگر ابعاد طراحی شده مقادیر دیگری باشد، می‌توان با استفاده از ورق‌های موجود در بازار پروفیل مربوطه را تهیه کرد.

 

این سازه ها به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد خود، یکی از پرکاربردترین انواع سازه‌ها در صنعت ساختمان‌سازی هستند. با توجه به مزایای متعدد این نوع سازه‌ها، انتظار می‌رود که در آینده نیز استفاده از آن‌ها در پروژه‌های مختلف افزایش یابد.

جهت مشاوره در طراحی و اجرا با ما تماس بگیرید.

۰۲۱۹۲۰۰۴۹۸۹